Aanvraag Wapenverlof

Het aanvragen van een wapenverlof of het bijschrijven van een wapen op uw verlof.

Wat zijn de eisen voor het verkrijgen van een verlof tot voorhanden hebben van een vuurwapen, ook wel verlof genoemd?

U moet minimaal 1 jaar aaneengesloten “gewoon lid”zijn geweest bij een in Nederland erkende en gevestigde schietvereniging, en over de laatste 12 maanden van het lidmaatschap minimaal 18 schietbeurten hebben gemaakt.

U dient een geldige KNSA licentie te bezitten. U wordt geacht veilig en vaardig met het aangevraagde soort wapen om te kunnen gaan, waarvoor het bestuur een verklaring tekent. U moet tenminste 18 jaar oud zijn.

U mag na 1 jaar volledig lidmaatschap, waarbij de aspirant periode niet meetelt een verlof aanvragen voor een klein kaliber wapen.

U mag na 2 jaar volledig lidmaatschap, waarbij de aspirant periode niet meetelt een verlof aanvragen voor een groot kaliber wapen.

U mag na 3 jaar volledig lidmaatschap, waarbij de aspirant periode niet meetelt een verlof aanvragen voor een semi-automatisch geweer.


WM3

1e Verlof Aanvraag

Bijschrijvingen of Verlenging


Een WM3 heeft u altijd nodig bij het aanvragen of voor bij- en afschrijven van een wapen op uw verlof. Hieronder kunt u het formulier 2019 downloaden.

Bij de aanvraag voor het 1e   wapenverlof dient de aanvrager een inlichtingen- referentenformulier te overleggen, het zogenaamde WM32.

Bij deze aanvraag dient de aanvrager een inlichtingen- referentenformulier te overleggen, ook dit gaat tegenwoordig via het nieuwe WM32 formulier


Download
mw3_2019.pdf
Adobe Acrobat document 26.3 KB
Download
wm32-inlichtingenformulier.pdf
Adobe Acrobat document 42.8 KB
Download
wm32-inlichtingenformulier.pdf
Adobe Acrobat document 42.8 KB

Verder dient de aanvrager de schietsport in wedstrijdverband te beoefenen en moet deze lid zijn bij een door de KNSA gecertificeerde schietsportvereniging. U dient uiteraard van onbesproken gedrag te zijn, U zult worden gescreend door de afdeling Korpscheftaken van uw eigen regio en er zal een persoonlijk gesprek plaatsvinden. U dient in het bezit te zijn van een wapenkluis die voldoende verankerd zit in de vloer en/of muur.